![]() |
|
| NÁVRAT NA VSTUP DO NOVOMĚSTSKÉHO KURÝRA. |
| V NOVÉM MĚSTĚ NAD METUJÍ SE TENTOKRÁT KONAJÍ DVA MASOPUSTNÍ PRŮVODY Vloženo 11.02.2026, 14.02.2026 |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Komentář Novoměstského kurýra: Připomeňme si, že dlouholetá tradice byl jeden masopustní průvod, který vycházel z Krčína a prošel městem až na náměstí. V Krčíně prostě jsou na masopustní radovánky odbornící s dlouhou tradicí. Letos to Krčín organizuje v Krčíně. A tak budeme mít dva masopustní průvody - jeden dopoledne a druhý odpoledne. Pokusím se navštívit obě tyto události. 20260214: Tak jsem opravdu dopoledne navštívil MASOPUST v režii "NODIVSE". Musím říci, že vydařený - viz fotografie. Po obědě jsem vyrazil do Krčína. Ovšem trochu jsem se opozdil a ve 13.25 jsem u školy už nikoho nazastihl, tak jsem se vydal je po Krčíně hledat. Ovšem nepodařilo se mi to, takže se velmi Krčínu omlouvám. |
|
Ale přece jenom sem můžu dát odkaz na informaci o krčínském masopustu. Zveřejnilo ji na Facebooku Městské muzeum:
Masopust v Krčíně 2026 Jindřich Buchal. |